Genç Yazarlık Okulu Sonuçları Belli Oldu!

Genç Yazarlık Okulu'na başvuran değerli kardeşim,

Bir yıl sürecek bu nitelikli program vesilesiyle sizlerle tanışmış olmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. Projemizi hazırlarken en büyük motivasyonumuz, genç arkadaşlarımızla programın kendisini de aşan kıymetli bir bağ kurabileceğimize olan inancımızdı. Henüz program başlamadan sizlerin başvuru formlarına verdiğiniz titiz ve güzel cevaplar ile bu inancımız katlanmış oldu.

Yazarlık Okulu için gerekli planlamaları yapıp başvuruları açtığımızda, 18'i Hanımefendi ve 18'i Beyefendi olmak üzere 36 arkadaşımız ile bir sene sürecek özel bir program planlamıştık. Başvuruların kısa süre içerisinde 300'ü aşması üzerine bendeniz programa kabul edilecek katılımcı sayımızın 60'a çıkarılmasını rica ettim, sağolsun arkadaşlarımız kırmadılar ve kontenjanı yaklaşık iki katına çıkarmış olduk.

Değerlendirme sürecinde tüm formlar özenle okundu, burada temel olarak dikkate aldığımız ve seçimlerimize etki eden hususları sizlerle de paylaşmak istiyoruz:

- Başvuru şartlarına eksiksiz şekilde uymak
- Formda bilgi istenen tüm alanları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurmak
- Yazarlık Okulu'na katılma talebini anlaşılır şekilde gerekçelendirmek
- Word dosyasında istediğimiz yazıyı, belirttiğimiz kurallar çerçevesinde akıcı, anlaşılır ve üslup bakımından başarılı şekilde kaleme almak

Yukarıdaki maddeler üzerinden tüm formları değerlendirdikten sonra oluşan puanlama sayesinde ön eleme sürecimizi tamamlamış olduk. Bu kısımda başarı sağlayan arkadaşlarımız ile telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, yıl boyunca yapılacak faaliyetlerin tamamında eksiksiz katılım ve hassasiyet beklediğimizi ilettik, kendileri ile son bir değerlendirme yapmış olduk.

Mümkün olduğunca titiz ve hakkaniyetli bir şekilde çalıştığımız bu sürecin sonunda, derslerde birlikte olacağımız arkadaşlarımız belirlenmiş oldu.

Gönlümüz başvuran ve emek vermeye talip her arkadaşımız ile yol yürümeyi çok istese de mecburen belli bir kısıtlamaya gitmek durumundaydık. Doğrusu GENÇ ailesi olarak en çok bu gibi zamanlarda üzülüyoruz, çünkü gönlümüz kimsenin dışarıda kalmasına, yapılacak olan etkinliklerden istifade etmemesine razı olamıyor. Programın hususiliği ve sınırlılığı gereği, en hakkaniyetli seçimi yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdi arkadaşlarımız.

Fakat şunu bilmenizi isteriz ki Genç Derneği'nin sizin ilginizi çekebilecek farklı sahalarda da birçok programı var. Yazarlık Okulu'na gelemeyen arkadaşlarımızı özellikle bu programlara davet etmek isteriz. İlişki ve iletişim içinde olmayı, yürekten arzu ederiz.

Programımıza katılmaya hak kazanan arkadaşlarımızın isimleri aşağıda yer almaktadır. Kendileri ile kısa bir süre içinde irtibata geçip detayları paylaşacağız.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz, selam ile...

Süleyman Ragıp Yazıcılar
Uluslararası Genç Derneği Başkanı