Yorum yok

Sık Sorulan Sorular Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz Projesi 2023

Proje nedir ve amacı nedir?

Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz ” projesi, Uluslararası Genç Derneği (UGED) tarafından düzenlenen bir sosyal girişimcilik projesidir. Amacı, Türkiye’den seçilen üniversite öğrencilerini Afrika’da imar çalışmalarına katılmak üzere gönül coğrafyalarına göndererek, Türkiye’nin Afrika açılımına katkı sağlamak, küresel boyutta bir sivil toplum çalışmasına destek olmak ve katılımcılara yurtdışı tecrübesi kazandırmaktır.

Proje için kimler başvurabilir?

Proje için 18-29 yaş aralığında olan ve Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü üniversite öğrencileri başvurabilir.

Proje kapsamında hangi ülkelere seyahat edilecek?

Proje kapsamında gönüllüler “Burkina Faso, Gana, Uganda ve Tanzanya” gibi ülkelere seyahat edecekler.

Proje süresi nedir?

Projede gönüllü hareketliliği ve eğitim Eylül ayı içerisinde yaklaşık 10-15 gün sürecektir.

Projeye katılmak için hangi şartları sağlamam gerekiyor?

Projeye katılmak için sigara kullanmamanız, uzun uçak yolculuklarına ve sağlıksız yaşam koşullarına dayanıklı olmanız, ekip çalışmasına yatkın olmanız ve kronik veya alerjik bir rahatsızlığınızın olmaması gerekmektedir. Halihazırda pasaportunuzun olması avantajdır. Ayrıca, gideceğiniz ülkede faaliyetlerde kullanılmak üzere minimum 650 dolarlık fon bulmanız beklenmektedir.

Gönüllülerden talep edilen fon ne işe yarayacak?

Gönüllülerden talep edilen minimum 650 dolarlık fon, proje sürecinde kullanılacak harcamalar için kullanılacaktır. İmar ve ihya faaliyetlerinde değerlendirilecektir. Uçak biletleri, konaklama ve yemek giderleri gibi masraflar dernek tarafından finanse edilecektir.

Proje başvuru süreci nasıl işliyor?

Başvurular resmi internet sitesi olan gencdernegi.org adresinden doldurulacak başvuru formu ile yapılacaktır. Başvurular “Eleme Kurulu” tarafından değerlendirilecek ve mülakat için davet edilen adaylar belirlenecektir.

Proje sürecinde gönüllülere ne tür eğitimler verilecek?

Proje sürecinde gönüllülere ihtiyaçları olacak yerel dil dersleri, ülke tanıtımları, konferanslar ve proje uygulama eğitimleri gibi çeşitli eğitimler verilecektir. Eğitimler gerçekleştirilecek seferden önce Üsküdar’da bulunan dernek binasında verilecek olup konaklama ve yeme içme kurumumuz tarafından sağlanacaktır.

Proje faaliyetleri neleri kapsayacak?

Proje faaliyetleri arasında eğitim görmek üzere Türkiye’ye gelecek öğrencilere Türkçe dersleri verme, tadilat ve tefrişat işlerinde görev alma, yemek ve erzak dağıtımı gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer alma, çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi verme, grafik tasarım ve web tasarım çalışmaları gerçekleştirme gibi çeşitli çalışmalar yer alacaktır.

Pasaport gerekli mi?

Evet projemiz kapsamında gönüllü hareketliliğine başvurmak için pasaporta ihtiyacınız bulunmakta.

Hangi ülkeye gitmek istediğimi seçebilir miyim?

Ülkelerde gerçekleştirilecek faaliyete göre katılımcının

Aşı olmam gerekir mi?

• Burkina Faso‘ya seyahat edecek vatandaşlarımızın zorunlu olarak sarıhumma, tavsiye olarak da hepatit, çocuk felci, meningokok ve difteri-tetanoz aşılarını yaptırmaları ve uluslararası aşı kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Uganda seyahatiniz için sarıhumma aşı sertifikası gereklidir.
  • Tanzanya seyahatiniz için de sarı humma aşısı zorunluluğu olmamaktadır.
  • Gana seyahatiniz için sarıhumma aşı sertifikası gereklidir.

Vize almam gerekiyor mu?

Gidilecek ülkeye ve pasaport türüne göre vize ücretlendirmesine dair katılımcılara bireysel bilgilendirme yapılacaktır.

Projeye başvurmak için son tarih nedir?

Başvurular 16 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvurmak İçin Tıklayınız

Daha fazla bilgi için [email protected] adresinden projeyle ilgili soru sorabilir veya iletişim bilgilerinden dernek ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir Yorum Yap