Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz!

• Cumartesi | 5 Ağustos 2023 to Çarşamba | 16 Ağustos 2023
  • Tüm gün

Uluslararası Genç Derneği (UGED) olarak, Türkiye’nin Afrika’ya bağlandığı kardeşlik köprüsünü inşa edecek ve Afrika’ya uzanan birer dost eli olacak gönüllüler göndermeye devam ediyoruz. “ Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz ” adını verdiğimiz projeyle Türkiye’den 40 üniversite öğrencisini, Afrika’da imar çalışmalarında yer almak üzere gönül coğrafyalarına gönderiyoruz. Projemiz, Burkina Faso, Gana, Uganda ve Tanzanya’da yapılacak çalışmalarla bölgedeki ihtiyaçlara katkı sağlayacak ve fark yaratacaktır.

Proje Amaçları:

• Türkiye’nin Afrika açılımına katkı sağlamak ve dostluk bağlarını güçlendirmek.
  • Küresel boyutta bir sivil toplum çalışmasında yer almak ve gönüllülük ruhunu desteklemek.
  • Katılımcı gönüllülerin yurtdışı tecrübesi edinmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak.
  • Proje öncesinde Türkiye’de yapılacak gönüllü çalışmalarına katılım sağlayarak özgüvenlerini artırmak.
  • Yurtdışında akademik araştırmalar gerçekleştirme ve hazırlanan raporlara katkıda bulunma fırsatı sunmak.
  • Farklı kültürleri gözlemleyerek kültürel anlayışı artırmak ve küresel perspektifi güçlendirmek.

Proje Detayları:

Proje Süresi: Eylül 2023 / Ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte 10~15 gün ay boyunca

Katılımcı Sayısı: Türkiye genelinden 40 üniversite öğrencisi

Gidilecek Ülkeler: Burkina Faso, Gana, Uganda ve Tanzanya

Faaliyetler: Cami, okul, kuran kursu, hastane, kütüphane gibi yapıların tadilat ve tefrişatında çalışmak

Proje Katılım Şartı: Minimum 650 dolarlık fon bulma koşulu

Başvuru Şartları:

Yaş: 18-29 yaş aralığında olmak

Sağlık Durumu: Kronik veya alerjik bir rahatsızlığın olmamalı, uzun uçak yolculuklarına ve sağlıksız yaşam koşullarına dayanıklı olmak

Dil Bilgisi: İngilizce, Arapça veya Fransızca dillerinden herhangi birini iyi derecede konuşabilmek tercih sebebidir

Ekip Çalışması: Ekip çalışmasına yatkın olmak ve toplum içinde konuşma becerisine sahip olmak

Sigara Kullanımı: Sigara kullanmamak

Başvuru Süreci:

Başvuru: TIKLAYINIZ adresinden başvuru formunu eksiksiz ve doğru olacak şekilde doldurmak

Eleme ve Değerlendirme: Başvurular, Eleme Kurulumuz tarafından değerlendirilerek puanlanacak ve mülakat aşaması gerçekleştirilecektir.

Mülakat: Puan sıralamasına göre toplam kontenjanın iki katındaki adaylar, mülakat için davet alacaktır.

Kabul ve Bildirim: Kabul edilen gönüllülerin sonuçları, resmi sitemiz ve iletişim bilgileri aracılığıyla bildirilecektir.

Proje Aşamaları:

1. Türkiye Aşaması:

Kabul edilen gönüllüler, derneğimizde sefer öncesi üç gün boyunca gerçekleştirilecek hazırlık eğitimlerine katılım sağlayacaktır.

• Yerel Dil Dersleri
  • Ülke Tanıtımları
  • Konferanslar
  • Proje Uygulama Eğitimi
  1. Afrika Ayağı:

Gönüllüler, seçilen ülkelere gönderilecek, oluşturmuş oldukları bütçelerle gerçekleştirilecek faaliyetlerde fiili olarak çalışacaklardır.

• Eğitim görmek üzere Türkiye’ye gelecek öğrencilere Türkçe dersleri verme
  • Tadilat ve tefrişat işlerinde görev alma
  • Yemek ve erzak dağıtımı gibi işlerde görev alma
  • Çocuklara Kuran-ı Kerim eğitimi verme
  • Grafik tasarım ve web tasarım çalışmaları gerçekleştirme
  • Köylerde aile ziyaretleri gerçekleştirme
  • Sivil toplum kuruluşlarının inşaat işlerinde gönüllü olarak çalışma

örnek faaliyetler olarak belirtilmiştir*

Proje Başvuruları:

Başvurular 16 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Katılımcı gönüllülerden, projeye katılım için gerekli olan ve bölgedeki faaliyetlerde kullanılmak üzere en az 650$ fon bulmaları beklenmektedir (uçak bileti, konaklama ve yemek giderleri kurumumuz tarafından finanse edilecektir).

Projede yer almak ve unutulmaz bir yurtdışı tecrübesi kazanmak için başvuru formunu doldurmayı unutma!

Sık sorulan sorular için tıklayınız.

Daha fazla bilgi ve sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.