Afrika’nın Renkleri Kültür Günü’ne Geri Dönüş!

Uluslararası Genç Derneği ve AKEM, Afrikanın Renkleri Kültür Günü Programıyla Afrika Kültürünü Kutladı

Uluslararası Genç Derneği ve AKEM (Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi) işbirliğiyle düzenlenen “Afrika’nın Renkleri Kültür Günü” etkinliği, Taksim Kültür Camii ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde 27 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Bu özel etkinlik, Afrika Haftası kapsamında düzenlenerek, Afrika kültürünü kutlama ve tanıtma fırsatı sundu.

Etkinliğin açılışında, Uluslararası Genç Derneği Başkanı Yahya Uyar ve AKEM Koordinatörü Ensar Küçükaltan, katılımcılara hoş geldiniz konuşmaları gerçekleştirdi. Konuşmalarında, sivil toplumun Afrika’daki rolüne vurgu yaparak, etkinliğin önemini vurguladılar.

Gün boyunca, bir dizi etkinlik ve sunum gerçekleştirildi. Protokol konuşmacısı olarak programa katılan Büyükelçi Prof. Dr. Ahmet Kavas, konuşmasının ardından Uluslararası Genç Derneği tarafından 2023 yılı Afrika Gönül Elçisi olarak ilan edildi. Bu özel anı hatırlatmak amacıyla, Uluslararası Genç Derneği Başkanı Yahya Uyar, Ahmet Kavas’a bir hediye takdim etti.

Kurumların birlikte gerçekleştirdiği 13 Hafta süren Bagamoyo Afrika Projesi kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri, Büyükelçi Prof. Dr. Ahmet Kavas tarafından takdim edildi.

Etkinlikte, Afrika kültürünü tanımak ve deneyimlemek amacıyla birçok farklı etkinlik düzenlendi. Katılımcılar, Afrikalı bir grubun sahne performansını izlerken eğlenceli anlar yaşadılar. Ayrıca, Afrika’ya not bırakma köşesi, atölye çalışmaları ve ülke tanıtım stantları da etkinlikte yer aldı. Afrika Yemekleri ve Afrika Kahvesi tadım standı da katılımcıların damak tadını keşfetmelerini sağladı.

Uluslararası Genç Derneği ve AKEM, “Afrika’nın Renkleri Kültür Günü” etkinliğiyle, Afrika kültürünü tanıma ve dostluk köprüleri kurma fırsatı sundu. Bu özel etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz ve gelecek etkinliklerde bir araya gelmek üzere bekliyoruz.