Fatma Betül YILDIZ

Ankara doğumlu olup gençlik faaliyetlerinin büyük bir bölümünü Konya’da yürütmüştür. Cafcaf mizah dergisi Konya temsilciliği yanı sıra birçok STK bünyesinde bulunmuş, aktif olarak faaliyetler yürütmüştür. Hafızlık, Arapça dil öğrenimi, Arapça dil öğreticiliği sonrasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. Necmettin Erbakan Üniversitesinde pedagoji eğitimi alarak öğretmenlik vazifesi yapmıştır. Küçük yaşta katıldığı resim yarışmalarından birincilik ödülleri almıştır. 14 senedir profesyonel olarak İllüstrasyon yapmış ve sanatçı kimliği ile ön plana çıkmıştır. 50’yi aşkın çocuk kitabı resimlemiş, TRT Çocuk, Diyanet Çocuk TV gibi kanallara animasyon çizimleri yapmıştır. Çocuk kitabı çizerliği ve animasyon üzerine eğitimler vermektedir. İki çocuk annesi olan Fatma Betül halihazırda Uluslararası Genç Derneği Genç Mekân ve Kadın Koordinatörü olarak görevini yürütmektedir.