GENÇ’te Osmanlıca Dersleri Başlıyor!

Kur`an harfleri ile yazılan ve Türklerin İslamiyet’e girdikten sonra tercih ettikleri yazı şekli, günlük hayatta kullanılmadığından ötürü unutuldu. Osmanlı Döneminde kullanılması itibariyle daha çok Osmanlıca olarak anılan Türkçemize karşı ünsiyetimiz de kısmen kayboldu. Geçmişimiz ile bağımızı kurmak noktasında hayati öneme sahip bu yazı dilini öğrenmek özellikle günümüzde son derece ehemmiyetli.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, Sivil toplum kuruluşları arası pratik ittifaklar senesi olan 2019’un ilk ortak programını Hayrat Vakfı ve Genç Derneği birlikteliğinde gerçekleştireceğiz. Aşağıda derslerle ilgili kısa soru cevaplara ulaşabilirsiniz.

Kimler katılabilir?

Derslere Kur’an elifbasını biliyor olup da daha evvel Osmanlı Türkçesi çalışmayanların yanı sıra Kur’an elifbasını hiç bilmeyenler de katılabilir. Ayrıca hanımlar için de ayrı bir sınıf oluşturulacak.

Ne zaman?

Osmanlı Türkçesi dersleri 9 Şubat – 8 Haziran 2019 tarihleri arasında her hafta Cumartesi günü saat 14:00-17:00 saatlerinde yapılacak.

Nerede?

Dersler Genç Derneği’nin Aziz Mahmut Hüdayi Mh. Gülfem Sk. No:22 Üsküdar’da bulunan merkezinde gerçekleştirilecek.

Dersleri kim yürütecek?

Dersler Muhammed Kürşat Karaca’nın riyasetinde gerçekleştirilecek.

Bu kura katılanlar hangi becerileri kazanacak?

Derslere nizami katılım sağlayan kursiyerlerin kur sonunda matbu ve rik`a kolay okuma metinlerini sorunsuz okuma becerisi kazanacaklarını öngörüyoruz.

MEB sertifikasını nasıl alabilirim?

Derslere düzenli olarak devam eden ve kur sonunda yapılacak imtihanda başarılı olan kursiyerler hem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazanacak hem de Osmanlı Türkçesi eğitimlerinin ikinci kuruna devam edebilecekler.

Herhangi bir ücret ödeyecek miyim?

Dersler için eğitim materyalleri haricinde herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.

Derslere katılmak için aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz başvuru formunu doldurmanız yeterli: http://basvuru.gencdernegi.org/osmanlica

Diğer tüm sorularınız için [email protected] adresine mail atabilir yahut 0216 532 00 41 numaralı telefonu arayabilirsiniz.