GENÇ, Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı’nda

Teknoloji dijital gelişmelere paralel olarak her geçen gün hayatımıza daha fazla etki ediyor. Yeni çıkan ürünler, son sürüm uygulamalar derken takip etmekte bile güçlük çekiyoruz. Gençler bu gelişmelerden etkileniyor, dahası süreci yönlendiriyorlar. Tüm avantajları, riskleri, tehditleriyle görünen o ki önümüzdeki yıllar dijitalleşmenin altın çağı olarak anılacak.

Argetus’un öncülük ettiği Çekmeköy Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi, gençlik çalışmaları yapan STK’ların destek verdiği “Dijitalleşme Çağında Gençler Çalıştayı”na Uluslararası Genç Derneği de paydaş olarak katılıyor.

25-26 Ekim tarihlerinde Çekmeköy Turgut Özal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek çalıştayda; “Dijitalleşme Çağında Gençleri Bekleyen ve Gençlerin Öncü Olacağı/Olabileceği Değişimler”, “Dijitalleşme Çağında Yeni Teknolojilerin Gençlere Sunduğu Fırsatlar ve Riskler”, “Dijitalleşme Çağında Gençlerin Eğitim ve Kültür İhtiyaçları”, “Dijitalleşme Çağında Meslekler ve Gençlerin Çalışma Yaşamı”,”Dijitalleşme Çağında Toplumun Gençlere Yabancılaşması”, “Dijitalleşme Çağında Yerel Yönetimlere, STK’lara ve Kamu Kurumlarına Düşen Görevler” şeklinde 6 başlık bulunuyor.

Dernekten açılış özel oturumunda konuşmak üzere Furkan Özkul, komisyonlarda katkı sunmak üzere; Ender Ekim, Ahmet Burak Can, Mustafa Hacıfettahoğlu, Merve Gökcegöz, Elif Ceylan Çiftçi ve Muazzez Elif Torun yer alacaklar.