Kültür Gezisi İstanbul Mushafı / Genç Mekan

• Perşembe | 25 Ocak 2024
  • 12:00
  • Bilim Kültür ve Sanat Derneği (BİKSAD)
  • 0501 310 99 25

🖋️“Kuran Hicaz’da nazil oldu, Kahire’de okundu, İstanbul’da yazıldı.” derler. Peki niye derler, hiç düşündük mü? İstanbul Mushafı bu sorunun cevabını verebilir!

🌍İstanbul Mushafı; cumhuriyet tarihinde bir ilk olma ve İslam tarihi boyunca bir benzeri bulunmaması özelliği ile dikkat çekiyor. Kâğıdından boyasına, hattından tezhibine, cildinden tıpkı basımına kadar, tamamı İstanbul Nakkaşhanesi’nde vücut buluyor. On sekizinci yüzyıldan bu yana terkedilen nakkaşhâne geleneği de bu vesile ile Bilim Kültür ve Sanat Derneği çatısı altında yeniden hayat buluyor.

👣Dernek yetkililerinden Fatma Biçer Hanımefendi ile gerçekleştireceğimiz İstanbul Mushafı Kültür Gezisi’nde; İstanbul Mushafı’nın bilmediğimiz daha bir çok özelliğini birlikte öğreneceğiz.

🚩Bilim Kültür ve Sanat Derneği (BİKSAD)
🗓️25 Ocak Perşembe, 12.00