Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz Katılımcıları Belli Oldu !

• Pazartesi | 6 Mayıs 2024
  • Tüm gün

Kara Sevdaya Düştük Sefere Çıkıyoruz Afrika projesine başvuran değerli kardeşim,

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Afrika’ya gerçekleşecek gönüllülük seferimiz vesilesiyle sizlerle tanışmış olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Projemizi hazırlarken en büyük motivasyonumuz, genç arkadaşlarımızla programın kendisini de aşan kıymetli bir bağ kurabileceğimize olan inancımızdı. Henüz program başlamadan sizlerin başvuru formlarına verdiğiniz titiz ve güzel cevaplar ile bu inancımız katlanmış oldu.

Proje için gerekli planlamaları yapıp başvuruları açtığımızda, 25 arkadaşımızı Afrika’da imar çalışmalarında yer almak üzere gönül coğrafyalarına göndermeyi planladık. Başvurular kısa süre içerisinde beklediğimizin çok üzerine çıktı.

Değerlendirme sürecinde tüm formlar özenle okundu, burada temel olarak dikkate aldığımız ve seçimlerimize etki eden hususları sizlerle de paylaşmak istiyoruz:

– Başvuru şartlarına eksiksiz şekilde uymak

– Formda istenen tüm alanları dikkatli ve eksiksiz olarak doldurmak

– Projeye katılma talebini anlaşılır şekilde gerekçelendirmek

Yukarıdaki maddeler üzerinden tüm formları değerlendirdikten sonra ön eleme sürecimizi tamamlamış olduk. Bu kısımda başarı sağlayan arkadaşlarımız ile online mülakat gerçekleştirdik ve oluşan puanlama sonucunda bir sıralama oluşturduk.

Mümkün olduğunca titiz ve hakkaniyetli bir şekilde çalıştığımız bu sürecin sonunda, Afrika seferinde beraber olacağımız arkadaşlarımız belirlenmiş oldu.

Projeye başvuran her arkadaşımız ile yol yürümeyi çok istesek de belli bir kısıtlamaya gitmek durumundaydık. Doğrusu GENÇ ailesi olarak en çok bu gibi zamanlarda üzülüyoruz, çünkü gönlümüz kimsenin dışarıda kalmasına, yapılacak olan etkinliklerden istifade etmemesine razı olamıyor. Programın hususiliği ve sınırlılığı gereği, en hakkaniyetli seçimi yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdi mülakat heyetimiz.

Fakat şunu bilmenizi isteriz ki Uluslararası Genç Derneği’nin sizin ilginizi çekebilecek farklı sahalarda da birçok programı var. Kara Sevdaya Düştük, Sefere Çıkıyoruz projesine gelemeyen arkadaşlarımızı özellikle bu programlara davet etmek isteriz. Nasipse önümüzdeki süreçte yakın zamanda Balkanlar ve Azerbaycan seferlerimiz de olacak. İlişki ve iletişim içinde olmayı, yürekten arzu ederiz.

Vakit geldi:)

Afrika Projesi başvuru sonuçlarını görmek için tıklayabilirsiniz:

Selam ile…

Uluslararası Genç Derneği Başkanı