İstanbul Mushafı Kültür Gezisi / Genç Mekan

• Çarşamba | 8 Kasım 2023
  • BİKSAD - Bilim Kültür ve Sanat Derneği
  • 0216 310 99 25

🖋️“Kuran Hicaz’da nazil oldu, Kahire’de okundu, İstanbul’da yazıldı.” derler. Peki niye derler, hiç düşündük mü?

📜Osmanlı dönemi İstanbul’unda, Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere yazma eserlere, hattatlığa ve müzehhipliğe büyük önem verilirdi. İstanbul merkezli sanatkârlar, musafaha geleneği çerçevesinde büyük bir özenle ve gayretle çalışırdı.

🌍İstanbul Mushafı; cumhuriyet tarihinde bir ilk olma ve İslam tarihi boyunca bir benzeri bulunmaması ile dikkat çekiyor. Bu Mushaf-ı Şerif; asr-ı saadet yıllarından bu yana farklı İslam coğrafyalarına ve dönemlerine uzanıyor. Endülüs’ten Memlük’e, Osmanlı’dan Timur’a 10 farklı ekolü içinde barındıran 10 dönem ve 10 ciltten oluşuyor..

👣Biksad Yetkilisi Fatma Biçer Hanımefendi ile gerçekleştireceğimiz İstanbul Mushafı Kültür Gezisi’nde; kağıtları bile Kudüs’ten Kosova’ya, Mekke’den Buhara’ya uzanan coğrafyanın ağaç dalları ve gül yapraklarından yapılan İstanbul Mushafı’nı görmeye gideceğiz.

🚩Bilim Kültür ve Sanat Derneği (BİKSAD)
🗓️8 Kasım Çarşamba, 14.00