GENÇ’ten Konaklama ve Burs İmkanı

• Perşembe | 2 Mayıs 2024
  • Tüm gün

Değerli gönüllülerimiz,

Yeni eğitim-öğrenim döneminde sizlere başarılar diliyoruz.

Uluslararası Genç Derneğimiz, üniversite öğrencilerinin yükseköğrenimlerine katkıda bulunmak amacıyla fonksiyonel destek bursu ve konaklama imkanı sağlamak için gayret ediyor. Konaklama imkanı sınırlı kontenjan çerçevesinde sadece İstanbul’da öğrenim gören beyefendilere yöneliktir.

Burs imkanı için ise beyefendi ve hanımefendiler başvuru yapabilirler.

Üniversitelerin fakülte ya da yüksekokullarından herhangi birine kaydı bulunan Hazırlık ve Lisans öğrencileri burs imkânından yararlanabilir.

Burs müracaatları 11-23 Eylül 2023 tarihleri arasında web sitemiz üzerinden başvuru formunun doldurulması ile yapılacaktır.

Başvuru Şartları:

• İstanbul’da bulunan üniversitelerin fakülte ya da yüksekokullarından herhangi birine kaydı bulunan Hazırlık ve Lisans öğrencilerinden; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca verilen öğrenim bursu hariç olmak üzere herhangi başka bir kurumdan karşılıksız burs almayan, herhangi bir firma veya kuruluşta tam zamanlı olarak çalışmayan, ara sınıf başvurularında yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden en az 65 olan ve önceki dönemlerde başarısız dersi bulunmayan öğrenciler bursa başvurabilir. Hazırlık eğitimini tamamlayarak 1. Sınıfa geçmiş adaylar veya doğrudan 1. Sınıfa başlayan öğrenciler için not ortalaması şartı aranmayacaktır.

• Uluslararası Genç Derneği’nin dönem boyunca gerçekleştirdiği programlarda aktif olarak vazife almak.
  • ( Üniversite Temsilcilikleri, Okumalar, Söyleşiler, Atölyeler, Podcast, Proje, Yayıncılık, Gönüllülük Faaliyetleri vb.)

Başvurular 11-23 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacak olup, 23 Eylül saat 17.00’da sona erecektir.

Burs başvurusu için web sitemizdeki online form doldurularak gerekli bilgilerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından Derneğimiz Burs Komitesi’nce değerlendirilen formlar arasından burs başvurusu uygun olarak belirlenen öğrenciler, yüz yüze veya online görüşmeye davet edilecektir.

Burs almaya hak kazanacak öğrenciler öncelikle ihtiyaç durumlarına göre değerlendirilerek belirlenecektir. Sonuçlar Ekim Ayı içerisinde ilan edilecektir.

Başvuru İçin Tıklayınız