Afrika Haftası Afrika’nın Renkleri Kültür Günü

• 27 Mayıs 2023
  • Gümüşsuyu, Taksim Cd. 2 F, 34437 Beyoğlu/İstanbul

Afrika Birliği Örgütünün 25 Mayıs 1963’te kurulması nedeniyle dünya genelinde 25 Mayıs Afrika Günü olarak kabul edilmiştir. Afrika Birliği, tüm Afrika ülkelerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen, dayanışma ve yardımlaşmayı artırmayı amaçlayan bir kuruluştur. Afrika toplumları sömürgeden kurtuluşunu kutlamak, ırkçılığı reddetmek ve Afrika’nın tüm diğer dünya ülkeleriyle eşit olduğunu göstermek amacıyla dünya genelinde 20-27 Mayıs’ı Afrika Haftası olarak kutlamaktadır. Afrika Haftası etkinlikleri çerçevesinde dünyanın dört bir yanında farkındalık oluşturmak, Afrika’nın kültürel çeşitliliğini göstermek gibi etkinlikler yapılmaktadır.

27 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Afrika’nın Renkleri Kültür Günü’nde, Afrika’yı daha yakından tanıma ve tanıtma gayesiyle ilgi duyanları Uluslararası Genç Derneği ve AKEM’in koordinasyonunda Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek programımıza önemle bekliyoruz.