Afrika GENÇ’leşiyor!

• Pazar | 11 Ağustos 2024
  • Tüm gün

Afrika GENÇ’leşiyor!

Uluslararası Genç Derneği (UGED) olarak, Türkiye’nin Afrika kıtasıyla olan kardeşlik köprüsünü inşa edecek ve ülkemiz genç gönüllülerinin kıta ile olan bağını güçlendirecek gönüllüler göndermeye devam ediyoruz.

Afrika GENÇ’leşiyor!” projesi kapsamında Türkiye’den 20 Üniversiteli öğrenciyi Afrika’da imar çalışmalarında yer almak üzere kıta coğrafyasına gönderiyoruz. Projemiz Fildişi Sahili, Gana, Moritanya, Burkina Faso, Nijerya ve Tanzanya’da yapılacak okul, yetimhane ve camii tadilatı, su kuyusu açılışı, kabile köyleri ziyaretleri, çalışmalarla bölgedeki ihtiyaçlara katkı sağlayacak ve fark yaratacaktır.

Proje Amaçları:

• Türkiye’nin Afrika açılımına katkı sağlamak ve dostluk bağlarını güçlendirmek.
  • Küresel boyutta bir sivil toplum çalışmasında yer almak ve gönüllülük ruhunu desteklemek.
  • Katılımcı gönüllülerin yurtdışı tecrübesi edinmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkı da bulunmak.
  • Proje öncesinde Türkiye’de yapılacak gönüllü çalışmalarına katılım sağlayarak özgüvenlerini artırmak.
  • Yurtdışın da akademik araştırmalar gerçekleştirme ve hazırlanan raporlara katkıda bulunma fırsatı sunmak.
  • Farklı kültürleri gözlemleyerek kültürel anlayışı artırmak ve küresel perspektifi güçlendirmek.

Proje Detayları:

Proje Süresi: 25 Ağustos – 15 Eylül 2024 / Ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte 10-15 gün boyunca

Son Başvuru: 11 Ağustos 2024 / Saat 23.59’da sona erecektir.

Mülakat Tarihleri: 12-14 Ağustos 2024

Sonuçların İlanı: 15 Ağustos 2024

Katılımcı Sayısı: Türkiye genelinden 20 üniversite öğrencisi

Gidilecek Ülkeler: Fildişi Sahili, Gana, Burkina Faso, Moritanya, Nijerya ve Tanzanya

Faaliyetler: Cami, okul, kuran kursu, hastane, kütüphane gibi yapıların tadilat ve tefrişatında çalışmak

Proje Katılım Şartı: Minimum 400 dolarlık fon bulma koşulu

Gidilecek Ülkelerin Belirlenmesi: Her ülkeye 3 ila 6 kişilik gruplar gönderilecektir. Hanımefendiler belirlenen ülkelerden sadece bir tanesine gidecektir. Mülakat sonrası projeye katılmaya hak kazananlara gidecekleri ülkeler bildirilecektir.

Başvuru Şartları:

Yaş: 18-29 yaş aralığında olmak

Sağlık Durumu: Kronik veya alerjik bir rahatsızlığın olmamalı, uzun uçak yolculuklarına ve sağlıksız yaşam koşullarına dayanıklı olmak

Dil Bilgisi: İngilizce, Arapça veya Fransızca dillerinden herhangi birini iyi derecede konuşabilmek öncelikli olarak tercih edilecektir.

Ekip Çalışması: Ekip çalışmasına yatkın olmak ve toplum içinde konuşma becerisine sahip olmak.

Sigara Kullanımı: Sigara kullanmamak

Başvuru Süreci:

Başvuru: TIKLAYINIZ adresinden başvuru formunu eksiksiz ve doğru olacak şekilde doldurmak

Eleme ve Değerlendirme: Başvurular, mülakat heyetimiz tarafından değerlendirilerek puanlanacak ve mülakat aşaması gerçekleştirilecektir.

Mülakat: Puan sıralamasına göre toplam kontenjanın iki katındaki adaylar, mülakat için davet alacaktır.

Kabul ve Bildirim: Kabul edilen gönüllülerin sonuçları, resmi sitemiz ve iletişim bilgileri aracılığıyla bildirilecektir.

Proje Aşamaları:

1. Türkiye Aşaması:

Kabul edilen gönüllüler, derneğimizde sefer öncesi üç gün boyunca gerçekleştirilecek hazırlık eğitimlerine katılım sağlayacaktır.

• Yerel Dil Dersleri
  • Ülke Tanıtımları
  • Konferanslar
  • Proje Uygulama Eğitimi
  1. Afrika Ayağı:

Gönüllüler, seçilen ülkelere gönderilecek, oluşturmuş oldukları bütçelerle gerçekleştirilecek faaliyetlerde fiili olarak çalışacaklardır.

• Eğitim görmek üzere Türkiye’ye gelecek öğrencilere Türkçe dersleri
  • Tadilat ve tefrişat işlerinde aktif görev
  • Yemek ve erzak dağıtımı gibi işlerde koordinasyon
  • Çocuklara Kuran-ı Kerim eğitimi
  • Grafik tasarım ve web tasarım çalışmaları gerçekleştirme
  • Köylerde aile ziyaretleri gerçekleştirme
  • Sivil toplum kuruluşlarının inşaat işlerinde gönüllü olarak çalışma

örnek faaliyetler olarak belirtilmiştir*

Proje Başvuruları:

Başvurular 11 Ağustos tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Katılımcı gönüllülerden, projeye katılım için gerekli olan ve bölgedeki faaliyetlerde kullanılmak üzere en az 400$ fon bulmaları beklenmektedir (uçak bileti, konaklama ve yemek giderleri kurumumuz tarafından finanse edilecektir).

Projede yer almak ve unutulmaz bir yurtdışı tecrübesi kazanmak için başvuru formunu doldurmayı unutma!

Sık sorulan sorular için tıklayınız.

Başvurmak İçin Tıklayınız

Daha fazla bilgi için [email protected] adresinden projeyle ilgili soru sorabilir veya iletişim bilgilerinden dernek ile iletişime geçebilirsiniz.