Anadolu’dan Karabağ’a Zafer Yürüyüşü

Milletler zaman içinde kendinilerini geleceklerine kültür gemileriyle taşırlar. Türk-İslam kültürünün en önemli parçalarında biri olan Kafkasya’nın bugün hakkettiği önemi görmediğini düşünmekteyiz. O topraklarda olan bitenlerin bugün bizim kalbimize uyarıcı olması gerektiği düşüncesindeyiz. Qara Yanvarı anlamak ve Karabağ Zaferini yaşatmak amacıyla Uluslararası Genç Derneği olarak Kafkasya’ya yeni bir bakış açısı katmak istiyoruz ve hazırlanın GENÇler sefer var diyoruz. Karabağ Zaferi başta olmak üzere, Kafkas İslam Ordusu ve kazanılanı zaferleri, bu topraklarda yaşanan hazin olayları en içten duygularımız ile yad etmeye gidiyoruz.

Anadolu’dan Karabağ’a Zafer Yürüyüşü adlı projemizle kardeş ülkemiz Azerbaycan başta olmak üzere Kafkasya ile bir gönül bağı kurmalarını, o toprakların derdiyle dertlenmelerini, Qara Yanvarı da Karabağ Zaferini de kalplerinde coşkuyla hissetmelerini bekliyoruz. Gönüllü Türk Elçilerini bölgeye götürerek Qara Yanvarı anmak, Kafkas İslam Ordusunun islam tarihindeki önemini yad etmek ve mirasını tüm varlığıyla gönül coğrafyamızda yaşatmayı amaçlıyoruz. Kafkasya’nın tarihsel süreci hakkında bilgi edinmek ve geleceğe daha kararlı adımlar atmak, zaferlerimizi de kederlerimizi de sanki üstünden hiç zaman geçmemiş gibi aynı duygularla yaşamak istiyoruz. Çanakkale bizim için neyse Karabağ da bizim için odur şiarıyla bir yola çıkıyoruz. GENÇ GÖNÜLLÜLER olarak gönüller yapmaya, Gönül coğrafyamızı GENÇ’leştirmeye gidiyoruz.

Öncelikle Türkiye’den Gönüllü Türk Elçileri’nden oluşan 22 kişilik bir ekip gündemde bölgenin olduğu bir kampla teorik bilgi edinecektir. Ekip olarak bölgeye ve tarihine yönelik verilecek eğitimin ve sefer boyunca yapılacaklara dair görevlendirmenin ardından Nuri Paşa’nın Kabri ziyaret edilecektir. Daha sonra bölgeyi yerinde incelemek üzere Azerbaycan’a sefer başlayacaktır. Bölgede farklı ziyaretler ve çalışmalarla farkındalık kazanmak amaçlanacaktır. Bölgede bulunan farklı gençlik grupları ile bir arada Türk coğrafyasının temel gençlik sorunları ve bunlara dair yapılacak çalışmalara dair çalıştaylar düzenlenecektir. Seferin ardından Gönüllü Kültür Elçileri bulundukları çevrelerde öncü rol olacak ve seferde öğrendiklerine dair akran eğitimcisi olacaktır. Gayemiz katılımcılarımızın Karabağ’ı, Azerbaycan’ı, Kafkasya’yı çevrelerine tanıtmaları ve gençlik çalışmalarında öncü olmalarıdır. Biz Uluslararası Genç Derneği ve Tika olarak Azerbaycan’da bir gönül meşalesi yakıp bu meşalenin ateşini ekip üyelerimizin Anadolu’ya taşımasını hedefliyoruz.

Proje 15-29 yaş arası beyefendilere yöneliktir. Başvuru Tarihleri 24.12.2022-09.01.2023 arasındadır. Sonuçlar 25.01.2023 tarihinde açıklanacaktır. 04-05.02.2023 tarihlerinde eğitim kampı, 06.02.2023-17.02.2023 tarihleri arasında Azerbaycan seferi gerçekleştirilecektir.