Yorum yok

Bagamoyo Afrika Projesi

Afrika, toplum tarafından yalnızca açlık ve yokluğun yeri zannedilerek aldanılan; aldanılan; sosyal, iktisadi ve kültürel açıdan tam tersine büyük bir zenginliğe sahip olan geleceğin kıtasıdır. Afrikalı; egemenliğin değil, kardeşliğin dillerde pelesenk olmasını arzu ederek bekleyen bu coğrafyanın insanıdır.

Peki, Biz kimiz?

Afrika ve Afrikalının derdini yerinde gözlemleyip, bu minvalde saha çalışması gerçekleştiren bir ekibiz! Ortaya koyduğumuz çalışmalara yenilerini eklemekle kalmayıp, icra edilmesini sağlamak üzere gruplar oluşturmaya çalışanlarız!

Bizler, Uluslararası GENÇ Derneği (UGED) ve Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM)’in bir arada icra edeceği Bagamoyo Afrika Projesinin davetçileriyiz!

Bagamoyo Afrika projesi; bölgeye dair uzmanlarıyla yüz yüze temel eğitim programları, atölyeler, okumalar ve makale yazımının gerçekleşeceği bir projedir. Proje sonunda belki de bir Afrika Seferi vardır, kim bilir?

Başvuru ve Kabul Süreçleri:

Katılımcılar; ilgi seviyeleri, yabancı dil düzeyleri ve akademik eğitimleri dikkate alınarak yüz yüze yapılacak mülakat neticesinde belirlenecektir.

Projeye Dair:
Mülakat sonucunda başarılı bulunan katılımcılar, eğitim sürecinden geçecek ve derslerde işledikleri konulardan kendi seçecekleri bir tanesi özelinde makale yazacaklardır. Makalesi jüri tarafından başarılı bulunan katılımcılar, Uluslararası GENÇ Derneği ve Deniz Feneri Derneğinin ilgili projelerinde yer alarak Afrika’yı ziyaret edecek ve gönüllülük faaliyetine katılım sağlayabilecektir.

Ders Listesi;

– Afrika’da Siyaset ve Toplum
– Yeni Sömürgecilik
– Afrika Sinemasına Giriş