Bir Osmanlı Bürokratın Suriye, Irak ve Arabistan Seyahatnamesi

• Pazartesi | 30 Kasım 2020

GENÇ Derneği bünyesinde 2015 yılında başlayan Hatırat Okumaları programımızı COVID-19 salgını sebebiyle uzaktan video konferans yöntemiyle icra etmeye devam ediyoruz.

16 Kasım 2020 Pazartesi akşamı gerçekleştirdiğimiz programımızda Wang Jienan tarafından hazırlanan “Zheng He’nin Batı Okyanuslarına Seyahatleri” adlı kitabı tahlil ettik. Kitapta öncelikle Zheng He’nin hayatından bahsedilerek ardından gerçekleştirdiği yedi seyahate neden çıktığı, başından neler geçtiği ve seyahatleri nasıl sonlandırdığı aktarılıyor. Kitabın üçüncü bölümünde Zheng He’nin filosuna, gemileri, gemilerin düzenine, gemicilik tekniklerine dair birçok ilginç ve önemli bilgi veriliyor. Son bölümde ise Çin’in dış dünyayla gerçekleştiği muazzam kültür alışverişinin detayları anlatılıyor.

Bir sonraki programımızda ise  Ali Suat tarafından kaleme alınan “Bir Osmanlı Bürokratın Suriye, Irak ve Arabistan Seyahatnamesi” kitabını tahlil etmek üzere 30 Kasım 2020 Pazartesi akşamı video-konferans yöntemiyle buluşacağız.

Programa katılmak için aşağıdaki formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Tüm beyefendiler Hatırat Okumaları’na davetlidirler.