
Faaliyet Detayları
- Perşembe | 14 Nisan 2022
- 12:00
- 0216 310 99 25
İlâhî, bu senin okundur. Onun atışını doğrult! Allahım, sana duâ ettiğinde de, Sa’d’ın duâsını kabûl eyle!
Bizden geri kalmazsın!
-Hadis-i Şerif
🍃On yedi yaşında Müslüman olan S’ad bin Ebi Vakkas bu hâlini “Müslüman olduğumda yüzümde henüz tüy yoktu” sözleri ile anlatır.
🍂Uhud Gazvesi’nde bin ok atan Ebi Vakkas için Efendimiz, – “Anam, babam sana fedâ olsun, ey Sad! At!” buyurarak kendisini destekliyordu.
🌾Allah yolunda ilk kan döken ve ilk ok atan sahabe olan S’ad bin Ebi Vakkas’a dua eden Hazreti Peygamberin söyledikleri müjdeleyici olmuş; Kufe başkumandanlığını yapmış ve ilk İran fatihi şerefine nail olmuştur.
🌱İslam sancağını omuzlarında taşıyan Ebi Vakkas seksen yıldan fazla ömür sürmüştür. Aşere-i Mübeşeşre’nin son vefat eden sahabesini 14 Nisan Perşembe günü Yağmur Ünalan Hocamız ile hasbihâl edeceğiz.