Sağlık Çalışanlarına Vefa Çiçekleri

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastenesi bugün öğlen saatlerinde anlamlı bir gönülllük faaliyetine şahitlik etti.

Aziz Mahmud Hüdâyî Vakfı ve Uluslararası GENÇ Derneği’nin gönüllüleri, Covid19 virüsüyle birebir temasta olan sağlık çalışanları için hoş bir sürpriz yaptılar.

Çikolata, dergi ve çiçek gibi ikramlardan oluşan 350 hediye paketini, sağlık çalışanlarının büyük gayretlerine küçük bir teşekkürün nişanesi olarak, hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam’a ve Başhekim Yardımcısı Dr. Bayram Eryılmaz’a takdim ettiler.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı’nın insanî yardımdan sorumlu Genel Müdür Yrd. Serdar Eryılmaz, “Bu hassas ve nazik günlerde, milletçe sağlık çalışanlarının yanındayız, emekleri ve fedakarlıkları için minnettarız. Kalbimizde vefa, yüreğimizde teşekkür hisleriyle bugün buradayız.” açıklamasında bulundu.

Uluslararası GENÇ Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar ise, “Savaş zamanları cephedeki askerimize ve ordumuza destek olmak bütün vatandaşların insanî, vicdanî sorumluluğudur. Bugün de koronavirüse karşı çetin bir mücadele veren, bu salgına karşı gece gündüz demeden karşı koymaya çalışan sağlık çalışanlarına muhabbetlerimizi, hürmetlerimizi bizzat sunmak istedik. Hem de, son birkaç senedir sağlıkta şiddet haberlerinden duyduğumuz üzüntüye karşı, hepimize iyi gelecek haberlerin derdiyle harekete geçtik. Dileğimiz sağlıkta güzel haberlerin çoğalması, tüm memleketimizde kardeşliğin, dayanışmanın ve sevginin büyümesidir. Çam sakızı çoban armağanı sayabileceğimiz, vefa çiçekleri ismini verdiğimiz hediye paketlerimizi samimi duygu ve düşüncelerle hususen tüm gençler adına sağlık çalışanlarına takdim etmek istedik.” beyanlarında bulundu.

Başhekim Doç. Dr. Necdet Sağlam son dönemlerde sağlık çalışanlarıyla insanlar arasında olumlu manada gelişmelerin olduğunu vurguladı, bu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Getirilen hediyelerden dolayı gönüllülere teşekkür etti.

Başhekim Yardımcısı Bayram Eryılmaz ise, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla yoğrulmuş bir milletiz, bugün bizleri düşünüp hediyeler getiren gönüllü arkadaşlar hepimizi duygulandırdı, mutlu etti. Güzel örnekliklerinden ve ince düşüncelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençlerin vefalı davranışı hastane çalışanları ve sağlık çalışanları tarafından da takdirle karşılandı, hastane koridorlarında tebessümlü anlar yaşandı.

O güzel anlar Genç TV ekibince kayda alındı: