KITALAR AŞMAYA HAZIR MISIN?

Uluslararası GENÇ Derneği olarak sefere hazırız, "Dünya Bizim" mottomuzla yeniden yollara düşüyoruz. 40 GENÇ’in Kudüs’e sefer gerçekleştireceği "GENÇ ve Beytülmakdis" projemizin ve yine 40 GENÇ’in Azerbaycan yollarına; Kafkas İslam Ordusu’nun izine düşeceği “Kafkas İslam Ordusu’nun İzinde” projemizin ardından bu yaz gerçekleştireceğimiz üçüncü uluslararası projemizi açıklamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz:

“TECRÜBE PAYLAŞIM PROGRAMI 2018”

50 GENÇ Gönüllü’nün Afrika’nın, Balkanlar’ın, Orta Asya’nın ve Yakın Doğu’nun muhtelif ülkelerinde gönüllü olarak gideceği Tecrübe Paylaşım Programı 2018, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) öncülüğünde bu sene de icra edilecek.

Biz Uluslararası GENÇ Derneği olarak:

• Özellikle "kalem ve kelam ehli" gençlerle yola düşmeye niyetliyiz.

• Gördüğü güzellikleri, hikayeleri, hadiseleri notlar alarak paylaşacak, çıkmış olduğu seferin detaylarını gerek yazı ile gerekse video kayıtlar şeklinde kamuoyuna en güzel şekilde duyuracak ve farkındalık oluşturacak gönüllüler arıyoruz.

• Sefere neşe katacak, varlığıyla huzur duyacağımız, grup uyumu konusunda güzel bir performans gösterecek şahsiyetli ve meziyetli GENÇ dostlara talibiz.

• Yapacağımız bu seferi "iyi niyet ve gayretle" süsleyecek, dünyada gönüllülüğün, merhametin, sevginin, iyiliğin bayrağını dalgalandıracak fedakâr arkadaşlar diliyoruz.

• Proje kapsamında seçeceğimiz 50 kişinin, Türkiye`ye döndüklerinde üniversitelerde, gençlik merkezlerinde, sivil toplum kuruluşlarında vs. edindikleri tecrübelerle ilgili paneller, konferanslar yapmasını istiyoruz.

"Ben de varım, aradığım sefer budur" diyorsanız başvurunuzu bekleriz.

Proje ile ilgili kısa bilgiler:

1. Proje 20’yi aşkın ülkede gerçekleştirilecek.

2. Projeye sadece öğrenciler başvurabilir. (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora, açık öğretim)

3. Proje uygulanma takvimi ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Fakat projenin Temmuz ayının ikinci yarısı ile Ağustos ayının ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

4. Projeye hem erkekler hem de bayanlar katılım sağlayabilir.

5. Bayanlara ayrılan kontenjan ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Proje katılımcılarının belli olmasının akabinde bu hususlara açıklık getirilecektir.

6. Projenin son ana kadar iptal edilmesi söz konusu olabilir. Bu sebeple başvuranların bu hususu nazara alarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

7. Vize ve pasaport masrafları katılımcıya aittir.

8. Son başvuru tarihi 13 Haziran 2018 Çarşamba olarak belirlenmiştir.