Genç Gönül Okulu Başlıyor!

Genç Derneği bünyesinde yepyeni bir programa başlıyoruz: Genç Gönül Okulu.

Gönül dünyamızı imar etmeye yardımcı olacağını düşündüğümüz bu programda usta isimlerle güncel sorunlarımızdan mesnevi okumalarına, hatırat okumalarından Kur`an akşamlarına, klasik kitaplardan fasıllara, sinemadan Necip Fazıl`a kadar geniş bir alanda 11 ayrı ders yer alıyor.

Üsküdar`daki dernek binamızda gerçekleşecek dersler çeşitli günlerde ve periyotlarda yapılacak. Birbirinden değerli hocaların, konuşmacıların ve konukların yer alacağı bu programa sadece beyefendiler katılabiliyor ve devam zorunluluğu bulunuyor.

Aşağıda her dersin günü, saati, periyodu ve ders içeriği bilgilerine ulaşabilirsiniz. Arzu edenler birden fazla dersi seçebilirler fakat sadece devamlı katılabileceğiniz programı seçmenizi rica ederiz.

Kendini geliştirmek, zihnini zenginleştirmek ve gönül dünyasını genişletmek isteyen tüm dostları heyecanla bekliyoruz.

Son başvuru tarihi: 3 Ekim 2019

Derslerin başlangıç tarihi: 7 Ekim 2019

Derslerin bitiş tarihi: 3 Mayıs 2020

Dersler ve Açıklamaları

Taha Süha Şimşek / Liseli Gençlerle Başbaşa / Pazartesi, 16.00-17.00 / Her hafta

Taha Süha Şimşek`in öncülüğünde, maneviyat dünyamızı zenginleştirecek metinlerin okunacağı ve konuşulacağı bu dersler, her hafta pazartesi günleri 16.00 ile 17.00 arasında olacaktır. Bu dersler sadece liseli arkadaşlarımıza özeldir.

S. Bilgehan Eren / Necip Fazıl ve Fikir Dünyamız / Salı, 19.00-20.30 / 2 haftada bir

Üstad Necip Fazıl Kısakürek`in dediği gibi, "Kim var diye seslenilince sağına soluna bakınmadan ben varım diyecek" o genç arkadaşlarımız bu dersleri kaçırmasınlar. S. Bilgehan Eren ile Necip Fazıl merkezli bir fikir yolcuğuna çıkacağımız, düşünce dünyamızın ufuklarını genişleteceğimiz bu dersler, iki haftada bir salı günleri olacak.

Seyfullah Bayram / 1 Film, 1 Kritik / Salı, 19.00-22.00 / 2 haftada bir

Film izlemek güzel ama kritiğini yapmak, üzerine konuşmak ayrıca çok güzel ve keyiflidir. Sinema kültürümüzü zenginleştireceğimiz bu programda, farklı coğrafyalardan, insana ve hayata dokunan eserleri, iyi yönetmenlerin iyi işlerini göreceğiz. İki haftada bir film izleyip beraberce üzerine konuşacağız.

Yusuf Goncagül - Tuğrulhan Şen / Genç Hasbihal / Çarşamba, 19.00-21.00 / Ayda bir

Sevilen sanatçılar Yusuf Goncagül ve Tuğrulhan Şen ile hem çalacak hem söylecek hem de keyifli muhabbetler edeceğiz. Genç Hasbihal ayda bir defa çarşamba günleri olacak. Her programda sürpriz bir konuk ağırlanacak.

Binali Murtazoğlu / Kur’an ve Mânâ Ziyafeti / Çarşamba, 19.00-20.00 / Ayda bir

Müslüman gencin Kur`an`sız bir hayatı düşünülemez. Ayda bir defa, Şemsi Paşa Camii İmam`ı Binali Hocamızla bir araya gelerek hem güzel tilavetler dinleyecek hem de okunan ayetler üzerine kısa bir sohbet yapacağız.

Salih Eroğlu / Klasik Okumalar / Perşembe, 19.00-20.30 / Her hafta

Şark Klasikleri, kadim medeniyetimize ait değerleri sevgi, irfan ve hikmet perspektifinde harmanlayarak okuyucuları tefekkür iklimine taşıyan eserlerdir. Bu eserler okunduktan sonra "yeniden okunmak üzere" kitaplığın raflarına emanet edilen kitap cümlesindendir. Bu nihayeti olmayan sevgi ve hikmet yolculuğunu Klasik Okumaları adı altında Genç Gönül Okulu kapsamında başlatıyoruz. Evvela, Feridüddin-i Attar`ın Mantıku`t Tayr (Kuşların Dili) ile okumalarımıza başlayacağız. Akabinde, Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi`nin Amak-ı Hayal (Hayalin Derinliklerinde) isimli eseriyle yolcuğumuz devam edecek. Ardından başka klasikler gelecek.

Süleyman Ragıp Yazıcılar / Mesnevi Okumaları / Cuma, 15.00-16.00 / Her hafta

Büyük gönül üstadı Mevlana Hazretleri`ni seviyoruz ve önemsiyoruz ama en önemli eseri Mesnevi`yi ne kadar tanıyoruz? Genç Derneği Başkanı Süleyman Ragıp Yazıcılar`ın öncülüğünde bu derslerde Mesnevi`yi okuyor, Mevlana Hazretleri`ni ve gönül dünyamızın diğer mimarlarını anlamaya çalışıyoruz. Ayrıca katılımcılar her konuda sorularını sorabiliyor, katkılarını sunabiliyor.

Salih Yüzgenç / Söz Ustalarda / Cuma, 19.00-20.30 / Ayda bir

Salih Yüzgenç moderatörlüğünde fikir dünyasından sanat dünyasına, kanaat önderlerinden ilim ehline usta isimleri ağırlayacağımız programlarımız ayda bir defa yapılacak. Sorular sorulacak, hasbihal edilecek, çok özel anılar dinlenecek.

Hamit Kardaş - Muhammed Murat Tutar / Hatırat Okumaları / Cuma 19.00-20.30 / 3 haftada bir

Her insan bir alemdir, her hatıra biriciktir. Hatırat okumaları kendimize yapacağımız en güzel yatırımdır. Hamit Kardaş`ın danışmanlığında, Muhammed Murat Tutar`ın öncülüğünde hatıra ve biyografi eserlerini okuyacağımız bu program sayesinde hem tarihi bilgilerimizi güncelleyecek hem de okumalarımıza anlam katmış olacağız.

Soner Duman / Güncel Sorular, Güncel Cevaplar / Cumartesi 19.00-20.30 / Ayda bir

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından ve Genç Dergimizin sevilen yazarlarından Soner Duman ile ayda bir defa cumartesi akşamları buluşarak arzu ettiğimiz her konuda sorularımızı, dertlerimizi dile getireceğimiz, Soner hocamızın yorumlarını dinleyeceğimiz programı her yaştan herkes için çok faydalı buluyoruz.

Mehmet Lütfi Arslan / Sen Sor / Cumartesi 19.00-20.30 / Ayda bir

Mehmet Lütfi Arslan ile ayda bir defa cumartesi akşamları serbest kürsü kuruyoruz. Moderatör eşliğinde kendi gündemimizi, dertlerimizi, sorunlarımızı konuşacağız. Soru cevaplı programımız samimi bir atmosferde interaktif olarak gerçekleşecek. Sorusu olan herkesi bekleriz.

Başvuru için TIKLAYINIZ!