Yaşayan Mekanlar – Mart 2020

• 10:00
  • Eyüp Sultan Camii Havuzlu Kapı
  • +90 216 532 00 41

Aradan kaç yüzyıl geçerse geçsin canlılığını, diriliğini, enerjisini kaybetmeyen mekanlar vardır. Bazen banisidir o mekana can veren, bazen içinde yaşananlar bazen de içinde yaşayanlar.

Atölyemizde yaşanan mekânlardan çıkıp yaşayan mekânlara gidecek, yapımından bugüne hikâyelerini dinleyecek, mekanın bize anlatmak istediklerine kulak vereceğiz. Her ay rehberimiz eşliğinde çeşitli temalarla yeri gelecek ilmek ilmek işlenmiş yapıları gezecek, yeri gelecek toprağın sinesinde barındırdıklarının başucunda bulunacağız.

Mart ayında Eyüp Sultan’a bahara selam edeceğiz.

Güzergahmız ise şöyle;

• Eyüp Sultan Gezisi ve Mezar Taşları
  • Eyüp Sultan türbesi ziyareti ve Camii hakkında bilgilendirme
  • Cülus yolu
  • Mezar taşları hakkında bilgilendirme
  • Teleferikle Tepeye çıkış
  • Haliç-Pier Loti-İdris Bitlisî hakkında bilgi
  • Cellat mezar taşları
  • Kaşgari Camii ve Tekkesi
  • Eyüp Sokalarını keşif

Not: Gezi güzergahında görülecek veya ziyaret edilecek her mekan yazılmamıştır, en önemli olanları listelenmiştir.

Program alanında uzman rehber anlatımı ile gerçekleşecektir.

Program ücreti 50 TL’dir.

Sağlıklı bir planlama için lütfen kayıt yaptırınız. Kontenjan sınırlıdır.

Son Başvuru Tarihi: 23 Mart Pazartesi

Şerife Alcan Kimdir?

1976 Fatih, İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Arşivcilik Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Özel kurslarda İngilizce, Osmanlıca ve Tarih öğretmenliği yaptı. 2002 yılından itibaren çeşitli STK’larda gönüllü ve profesyonel olarak görev aldı. YEKDER’de 2013-2016 yılları arasında Aşamalı Seminerler Koordinatörlüğü yaptı. 2016-2019 yılları arasında KADEM Vakfı’nda Eğitim Direktörlüğü görevini yürüttü. 2010’dan itibaren İstanbul gezileri düzenlemektedir. Seyahat ederek yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak ve yeni bilgiler öğrenmek en büyük tutkusudur.