Bir Hayat Tarzı Olarak Sunulan İzm’ler: Hedonizm

• Salı | 3 Mart 2020
  • İSAR Fıstıkağacı, Selamiali, Fıstık Ağacı Sokağı, No: 22 Üsküdar (Fahreddin Tivnikli Camii arkası)
  • +90 216 532 00 41

İzm’ler felsefe kitapları arasında ya da tarihin tozlu sayfalarında mı kaldı? Günümüz dünyasında neredeler, nereye tutunuyorlar?

Düşünce dünyamıza hangi izm ne kadar ve ne şekilde tesir ediyor, fark edebiliyor muyuz?

İzm’lerin her birisi farklı bir hayat tarzı teklifinde mi bulunuyor?

Gündelik hayatımıza yansımaları nelerdir?

Önümüze sunulan, parlatılan, özendirilen yaşam biçimlerinin aslında sağlam bir temeli ve emeli olabilir mi?

İzm’ler bazen dönemin gerçekliğine uygun olarak bir ihtiyaca tekabül etti, bazen süslü bir furya olarak piyasaya sürüldü, bazen bir proje olarak toplumlara sunuldu, bazen büyük umutlar vaad eden hayal kırıklıkları olarak durdu. Bu bağlamda İzm’leri nasıl değerlendirmek gerekir, hepsini aynı kefeye koymak doğru bir yaklaşım mıdır?

Öze dönmek, ilim havzalarımızdan beslenen bir müktesebata sahip olmak, irfani kültürümüz ve kadim medeniyetimize vakıf olmak insana ne kadar yardımcı olur?

İzm’lerden bağımsız düşünmek, İzm’ler üstü bir hayat tarzı benimsemek mümkün mü?

Ayşe Yazıcılar’ın anlatımı ile her ay farklı bir İzm’e bu sorular çerçevesinde mercek tutacağız.

Sağlıklı bir planlama için lütfen kayıt yaptırınız. Kontenjan sınırlıdır.

Son Başvuru Tarihi: 2 Mart Pazartesi

Ayşe Yazıcılar Kimdir?

1985 yılında Osmaniye’de doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2009 yılında mezun oldu. Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerde bulundu. Genç Dergi Yazı İşleri’nde ve Uluslararası Genç Derneği çatısı altında Genç Gönüllüler Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Yazıcılar, gençlik ve sivil toplum başta olmak üzere muhtelif konularda konferanslar veriyor. İstanbul’da bir proje İmam-Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak resmi görevini sürdürüyor. Evli ve iki çocuk annesi olan Yazıcılar İstanbul’da yaşıyor.