Ahlakın Dinamikleri – Mart 2020

• Pazartesi | 2 Mart 2020
  • İSAR Fıstıkağacı, Selamiali, Fıstık Ağacı Sokağı, No: 22 Üsküdar (Fahreddin Tivnikli Camii arkası)
  • +90 216 532 00 41

Ahlakın Dinamikleri Atölyesi’nin amacı ahlâk gibi çok iyi bildiğimizi düşündüğümüz kavramları aslında şümullu bir bilgisine sahip olmadığımızın farkına varmak; ahlak hakkında yapılan tanımlar konuşarak, İslam filozoflarının kavramla ilgili tanımlarına ulaşmaktır. Ahlâkı konuşmaya başladığımızda onun unsurları olan iyi ve kötüyü, erdemleri-reziletleri, özgürlüğü ve iradeyi de gündemimize alacağız. İnsan nefsine ait üç kuvve ele alınıp, detaylı bir şekilde bu kuvvetlerden hasıl olan erdemleri belirleyeceğiz. Bu erdemlerin de şubelerini (kısımları) konuşacağız.

“Gandalf iyi Voldemort kötü mü? İyinin iyi kötünün kötü olduğunu nasıl öğrendik?” Ahlâkın kaynağı problemini konuşarak toplum, akıl, din, mitler, fıtrat … vb. cevaplar üzerinden İbn Sinâ’nın konuya dair yaklaşımı ile karşılaştıracağız.

Sağlıklı bir planlama için lütfen kayıt yaptırınız. Kontenjan sınırlıdır.

Son Başvuru Tarihi: 1 Mart Pazar

Esra Urhan Çınar Kimdir?

1992 Çorum doğumlu. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Üniversite yıllarında İlmi Etüdler Derneği’nde aktif öğrenci olarak çalışmalar yaptı. Klasik Düşünce Okulu’nda klasik eserler üzerinde okuma ve yazma faaliyetinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sosyal faaliyetlerin koordinatörlüğünü yaptı. Bir süre özel okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 2019 yılında, “İbn Sînâ’da Ahlâki Önermelerin Kaynağı ve Değeri” başlıklı teziyle Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Felsefesi bölümünde yüksek lisansını tamamladı.