Uluslararası GENÇ Derneği/Hareketi kim midir?

Toplumun geçici gündemlerini aşarak heyecan ve muhabbetle fayda üreten; gündemini gençlik meselelerine, ulusal ve uluslararası projelere odaklayarak bu doğrultuda çalışmalarına devam eden bir harekettir.

2009 yılından beri Afrika, Asya ve Balkanlar başta olmak üzere farklı bölgelerde gerçekleştirdiği gönüllülük projeleri ve faaliyetleriyle, 800 kadar üniversiteli gencin yurt dışı tecrübesi kazanmasına öncülük eden bir sivil toplum kuruluşudur.

GENÇlikle Neyi mi Hedefliyoruz?

Gençlere potansiyellerini fark ettirmeyi, onlara proje ve faaliyetlerde çeşitli sorumluluklar vererek fikirlerini, deneyime dönüştürme imkânı sunmayı hedefliyoruz. Bu kişisel gelişim sürecini tamamlarken aynı zamanda gençlere, dünyaya geliş gayesini hatırlatmayı; kendi hayatlarına odaklanmakla yetinmeyip insanlık için fayda üretmeleri gerektiğini bizzat örnek olarak göstermeyi hedefliyoruz.

Uluslararası GENÇ Derneği Neler Yapıyor?

“Gençlik” kavramını merkeze alarak sosyal sorumluluk projeleri, kamplar, söyleşiler, gönüllü seferler, şölenler düzenliyor ve gönüllülerden müteşekkil üniversite kulüplerinin kurulmasına destek oluyoruz.

Yurt dışı projeleri, Anadolu seferleri, akademi programları gibi faaliyetlerle gençlerin varoluşunu anlamlandırmasına katkı sağlayan çalışmalar yapıyoruz.

GENÇ TV ile hem gençlere hem de yaşı büyük, ruhu genç olan ebedi gençlere yönelik içerikler hazırlıyoruz. 13 farklı dil seçeneğiyle dünyaya açtığımız kanalımızda hem marka olmuş, kıymetli isimler hem de kendini gizlemiş hazineleri gençlerle buluşturuyoruz.

Bu muhabbete ortak olmak isteyen tüm gençlere ve sürekli genç kalmanın derdi içerisinde olanları yeni yerimiz Minkarizade Yahya Efendi Medresesi’ne sosyal medya hesaplarımızı takibe davet ediyoruz…

Uluslararası GENÇ Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Yahya Uyar