Gecenin Gizemli Yürüyüşü: Miraç

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen; İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Uluslararası Genç Derneğinin ortaklığında hayata geçirilen Genç ve Beytülmakdis Akademi Projesi “Beytülmakdis Buluşmaları” ile devam ediyor.

Müslüman nesillere ve tüm dünyaya Mescid-i Aksa’nın ve Beytülmakdis’in/Kudüs’ün önemini kavratmak ve gençlerin gündemine ve gönlüne Mescid-i Aksa bilincini yerleştirmeyi ve yeşertmeyi hedefleyen öncü konumundaki Akademi’nin 3.buluşması Nisan ayında gerçekleşecek.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) İsra hâdisesiyle Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya intikal ettiği ve oradan da semaya yükseltilerek Miraç şerefinin bahşolunduğu gece olan Miraç gecesine denk gelen Genç ve Beytülmakdis Akademi Buluşmalarının 3.’sünde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abd al-fattah El-Awaisi ‘’Gecenin Gizemli Yürüyüşü: Miraç’’ özel programında İstanbullular ile bir araya gelecek.

Ayrıca, Miraç gecesinde Cebrail (as)’in Efendimiz’e sunduğu süt ve şaraptan Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) sütü tercih etmesi ve bunun üzerine Cebrail’ın (as) “Sen fıtratı seçtin, ümmetin de fıtrata yöneltildi” demesi hadisesini hatırlayıp, fıtratı hatırlatmak ve aynı zamanda Osmanlı’nın Miraç gecelerinde Miraçname okutup camilerde süt dağıtmasından ilham alarak katılımcılara süt ikram edilecek.

2 Nisan 2019 Salı günü saat 20:00-21:30 saatleri arasında Üsküdar Altunizade Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek programa katılanlar arasından çekilişle Beytülmakdis ziyareti hediye edilecek.

#miraçbizenesöyler hashtag çalışmasıyla sosyal medyada da bir farkındalık yaratmayı hedefleyen “Gecenin Gizemli Yürüyüşü: Miraç” programı İstanbul Gençlik Merkezleri Facebook hesabından ve Genç TV Youtube kanalından da canlı yayınla izlenebilecek.