HALİL İNALCIK OKUMALARI BAŞLIYOR

Uluslararası Genç Derneği’nin meraklıları bir araya getirmeyi amaçladığı “Meraklısına” serisi, Gökhan Gökçek yönetiminde gerçekleşecek “Halil İnalcık Okumaları” ile başlıyor.

Şeyh’ül müverrihin olarak adlandırılan Prof. Dr. Halil İnalcık’ın matbaaya ilk girişinden sonra 30 yıl ana dilinde okunamama bedbahtlığı çeken, kronolojik Osmanlı kurumları tahlili yapmamızda önemli bir rehber olan “Osmanlı İmparatorluğu Klasik Çağ” (1300-1600) kitabı ilk okunacak kitap olarak belirlendi.

Belirli bir sistem üzere ilerleyecek ve 2 ayda 1 kitabın okunarak irdeleneceği Halil İnalcık Okumaları’nın ilk programı 13 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 11:00’da Uluslararası Genç Derneği’nde kahvaltı ikramının akabinde başlayacak ve 2 saat kadar sürecek.

Tahlil kabiliyeti ve okuma yetisi olan/geliştirmek isteyen tarih-severler beyler aşağıdaki bağlantı kanalıyla başvuruda bulunabilirler:

Gökhan Gökçek Kimdir?

Programın yönetimini üstlenen Gökhan Gökçek Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur ve halihazırda Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam etmektedir. Bilhassa Tanzimat Dönemi ile İttihat ve Terakki üzerine çalışmalar yapmaktadır. Evli olan Gökçek, bir kamu kurumunda metin yazarı olarak çalışıyor. Ayrıca Genç, Okur, İtibar ve Lacivert dergilerinde tarih ve Türkoloji alanında yazıları yayımlanmaktadır.