Genç Gönüllüler İslam Ordusunun İzinde

40 GENÇ İSLAM ORDUSUNUN İZİNDE

Kafkas Türkleri ve Müslümanları üzerinde Rus ve Ermeniler tarafından kurulan baskıyı kaldırmak ve Bakü’nün Türk şehri olarak kalmasını temin etmek adına tarihî bir rol ifa eden Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu’nun Bakü’ye girişinin 100. Yılında Genç Gönüllüler, Kafkas İslam Ordusu’nun izini sürüyor.

Uluslararası Genç Derneği’nin, Azerbaycan’da mukim partner kuruluşu Gəncliyə Yardım Fondu (Gençliğe Yardım Vakfı) ile birlikte organize ettiği proje kapsamında Üsküdar’dan kalkacak otobüsümüz Karadeniz hattı üzerinden Batum ve Tiflis’e, oradan da Bakü’ye ulaşacak. Kafilemiz, kahramanlarımızın ilerlediği güzergâhtan geçerek, onların aziz hatırasını yâd edecek.

“İslam Ordusunun İzinde” adıyla yola çıktığımız bu projede, gönüllülerimizi kültür elçisi olma yolunda tecrübe dolu bir program bekliyor. Bu projeye dâhil olan gönüllülerimiz:

Uluslararası bir projenin parçası olacak, yurtdışı tecrübesi edinecek ve
farklı kültürlerle tanışacak.

40 gencin faydalanacağı bu proje ile katılımcılarımız, ortak bir tarih ve kültüre sahip olduğumuz insanları tanıyarak kendilerini keşfetme serüveninde önemli adımlar atacak.

PROJE SÜRECİ

Türkiye Ayağı

“İslam Ordusunun İzinde” projesine dâhil olmak isteyen gönüllüler ilk olarak internet sitemiz üzerinden (gencdernegi.org) belirtilen şartlar doğrultusunda formu doldurarak başvurularını gerçekleştirecekler.

Başvurular komisyon tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacak.

Değerlendirme neticesinde belirlenen isimler resmi sitelerimiz üzerinden ilan edilecek ve projeye katılmaya hak kazanan 40 genç yolculuk hazırlıklarına başlayacak.

Hazırlık süreci: Pasaport ve vize başvuruları, çantaların oluşturulması, belirtilen belgesellerin izlenmesi gibi adımlardan oluşuyor. Bu süreçte katılımcıların gidecekleri coğrafyaya dair bilgi ve görgülerini arttırmaları, tarihsel bağlamda günümüzle bağlantı kurmaları ve bu seyahate hazır hale gelmeleri amaçlanıyor.

Kafkaslar Ayağı

Gəncliyə Yardım Fondu ve Uluslararası Genç Derneği’nin birlikte organize ettiği proje kapsamında 2 Kafkas ülkesine (Azerbaycan ve Gürcistan) 40 gönüllü sefer düzenleyecek. 5 gün müddetince Kafkaslar’da bulunacak katılımcılarımız, Kafkas İslam Ordusunu, gazileri, Çanakkale’de şehit düşen Azerbaycan Türklerini, “Aksakallıları”, tarihte ve günümüzde bizi “biz” yapan yaşanmışlıkları yerinde müşahede etme fırsatına erişecek. Türkiye’den dost topraklara mesaj götürecek. Ezbere söylenen kardeşlik nidalarının sebebini idrak edip bilinçle dillendirecek, geçmişin, bugünün ve kültürün elçisi olacaklar.

Projenin 2 Temmuz 2018 Pazartesi ile 10 Temmuz Salı günleri arasında uygulanacağı öngörülmektedir.

Aranan Kriterler Neler?

Başvurular esnasında, göndereceğimiz ülkelerdeki kurumlarla işbirliği içerisinde, ülkelerin yapılarını da dikkate alarak, çeşitli kriterler doğrultusunda seçimler yapıyoruz. Bu projede aradığımız kriterler şu şekildedir:

1. Erkek olmak.
2. 18 yaşından büyük olmak.
3. 30 saati aşkın zorlu otobüs yolculuğuna dayanacak bünyeye sahip olmak.
4. Ekip çalışmasına yatkın olmak.
5. Yolculuk şartlarına engel teşkil edecek kronik ve alerjik bir rahatsızlığa sahip olmamak.
6. Rapor yazabilecek ve günlük tutabilecek düzeyde yazı kabiliyetine sahip olmak.
7. Pasaport ve vize masrafları ile yaklaşık 500 TL tutarındaki yol ücretini karşılayabilecek ekonomik güce sahip olmak. (Yol ücretini azaltmak için yürütülen çalışmalar devam etmektedir.)

Projeyle Alakalı Önemli Notlar:

1. Projenin başlangıç tarihine kadar iptal olması veya farklı bir tarihe ertelenmesi durumu söz konusudur. Programlarını planlayan gönüllüler bu durumu dikkate almalıdırlar.

2. Değerlendirme neticesinde projeye katılımı uygun görülen gönüllü, pasaportunu proje başlangıç tarihine kadar makul bir mazereti olmaksızın tamamlamaz, projeyi maddi zarara uğratırsa (bilet iptalleri, konaklama masrafı gibi) oluşan zarar kendisinden tazmin edilir.

3. Projenin icra edilememesinden doğacak hiçbir zarar Uluslararası Genç Derneği sorumluluğu altında değildir.

Başvuru için: http://basvuru.gencdernegi.org/yonetim/app/form?id=35