GENÇ VE BEYTÜLMAKDİS

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Sultantepe Gençlik Merkezi ve Uluslararası Genç Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Genç ve Beytülmakdis projesi başlıyor.

Her Müslümanın, doğduğu ve doyduğu topraklar kadar memleketi bildiği üç şehir daha var. Nuri Pakdil’den mülhem ifade edelim:

“Kalbimin yarısı Mekke’dir, yarısı Medine’dir; üstünde tül gibi Kudüs vardır.”

Genç Gönüllüler, kalbimizin üstünde tül gibi duran bu şehri sevmeden, insanlığa girilemeyeceği ifadesine tutunarak; üç dinin merkezi, “Bütün insanlığın şehri” olan Kudüs’e doğru bir sefere niyetleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği “Genç ve Beytülmakdis’’ projesi kapsamında ‘’ Rasul’ün uğradığı bahçe”ye yollarının düşürülmesi planlanıyor.

Peki proje süreci nasıl seyredecek?

2 aşamadan oluşan proje için başvuru formunu özenle doldurman önemli. Başvuru formları arasından mülakatla seçilen 100 kişi eğitime tabi tutulacak. 7 Haftalık eğitim sonunda proje de devamsızlık yapmayan, yazılı sınav ve mülakatı geçen 40 genç, 4 gece 5 gündüz Kudüs ziyaretine hak kazanacak. Kudüs ziyaretinin ise Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Eğitimler, yol, konaklama ve rehberlik hizmetleri ile sabah ve akşam yemekleri için herhangi bir bedel talep edilmeyen projeye katılmak için 18-29 yaş arasında olmak yeterli.

Adeta gökte yapılıp yere indirilen bu şehri vatanı bilen bütün gençlere malum şiirle seslenelim:

“Kalk Kudüs’e gidelim. ALLAH şehrine gidelim.

ALLAH bizi gözetsin, korusun, kollasın Kudüs hatırına. Kalbimizin ağrısı, başımızın ağrısı, ruhumuzun ağrısı hafiflesin şehre yaklaştıkça.”

Başvuru Formu ; https://goo.gl/forms/BSmfzuWnKlhHEhL72

Başvuru Bilgileri ve Açıklamalar

1. Program herkese açık ve ücretsizdir. 18-29 yaş arası gençlerimiz başvurabilir.
2. Başvurular sadece başvuru formu üzerinden alınacaktır. Başvuru formu: https://goo.gl/forms/BSmfzuWnKlhHEhL72
3. Seminerler 1 Nisan Pazar, 7, 14, 21, 28 Nisan ve 5,12 Mayıs Cumartesi günleri 10.00 -17.00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
4. 7 hafta sürecek seminerler, 1 Nisan 2018 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Konferans Salonun’ da gerçekleşecektir.
5. Proje için son başvuru tarihi 22 Mart 2018’dir.
6. Proje katılımcıları, başvuru formunu doldurmuş oldukları özene göre değerlendirmeye alınacaktır. Mülakata çağırılmaya hak kazananlara gençlere geri dönüş yapılacaktır.
7. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezlerine üye olan ve Uluslararası Genç Derneği’ne üye olan gençlerin başvurularına öncelik verilecektir. ( Üyeliğiniz yoksa size en yakın Gençlik Merkezine üye olduktan sonra başvuru formunu doldurmaya başlayabilirsiniz.)
( http://genclikmerkezi.gsb.gov.tr/Site/Genclikmerkezi.aspx?il=34&gm=26 )
8. Başvuru formları değerlendirmesi yapıldıktan sonra mülakatla seçilen 100 kişi eğitime tabi tutulacaktır. 7 Haftalık eğitim sonunda proje de devamsızlık yapmayan, yazılı sınav ve mülakatı geçen 40 genç, 4 gece 5 gündüz Kudüs ziyaretine hak kazanacaktır. Kudüs Ziyareti Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecektir.
9. Kontenjan sınırlıdır. Kontenjan üzerinde başvuru olması halinde başvuru sırasına göre değerlendirme yapılacaktır.
10. İletişim için gencvebeytulmakdis@gmail.com hesabından bize ulaşabilirsiniz.